Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

UBS: Ανεπαρκή τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αρκετά, σύμφωνα με την UBS, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2010 προβλέπει την επιβολή νέων μέτρων, ενώ παράλληλα θεωρεί απίθανο η Ε.Ε. να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Ο οίκος εκτιμά ότι είναι πιθανή η χορήγηση κάποιας μορφής χρηματοδότησης, ενδεχομένως από τα μέλη της Ευρωζώνης, ενώ σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή αυστηρότερων προϋποθέσεων στον προϋπολογισμό και επιπρόσθετων μέτρων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η UBS εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα ήδη προγραμματισμένα μέτρα δεν είναι αρκετά για την σταθεροποίηση της κατάστασης και τοποθετεί τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στα 30 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Χαρακτηρίζει πολύ δύσκολο, ωστόσο απαραίτητο, το στόχο μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες σε τρία χρόνια. Επίσης θεωρεί ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για το ρυθμό ανάπτυξης είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγω της σύσφιξης της πολιτικής και εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει υπερεκτιμήσει τα προβλεπόμενα έσοδα.

Τέλος η UBS "βλέπει" αγοραστικές ευκαιρίες στις ελληνικές τράπεζες, στην περίπτωση που η χώρα κατορθώσιε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, δεδομένου ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει υποαποδώσει του ευρωπαϊκού κατά σχεδόν 30% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου