Σελίδες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΟΤΕ: Στα 10 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η HSBC

ΟΤΕ: Στα 10 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η HSBC: "

Στα 10 ευρώ από 11,5 πριν, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η HSBC σε έκθεση διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση Neutral.
Όπως εξηγεί ο οίκος, η περικοπή της τιμής στόχου έρχεται ως απόρροια της περικοπής των εκτιμήσεών του για τα μεγέθη του ομίλου, αλλά και λόγω της απουσίας οποιουδήποτε καταλύτη που θα μπορούσε να ωθήσει τον τίτλο βραχυπρόθεσμα, όπως επί παραδείγματι θα μπορούσε να λειτουργήσει η προοπτική μιας μείωσης προσωπικού.


Το 2010, εκτιμά η HSBC, θα είναι άλλη μία δύσκολη χρονιά, λόγω της αύξηση του ανταγωνισμού, της αυστηρής ρυθμιστικής κατάστασης και των αδύναμων μακροοικονομικών συνθηκών.
Κάμψη κερδών κατά 51% έως τα 72 εκατ. ευρώ προβλέπει ο οίκος ότι θα εμφανίσει ο όμιλος ΟΤΕ στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, ενώ κατά την εκτίμησή του τα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 12% στα 499 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 402 εκατ. ευρώ (από 602 εκατ. ευρώ πέρσι), τα έσοδα στα 5,98 δισ. (από 6,4 δισ. ευρώ) και τα EBITDA στα 2,12 δισ. ευρώ από 2,34 δισ. ευρώ."



(Via Το Πρώτο Θέμα - Οικονομία - Επ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου