Σελίδες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μάθιου Νίμιτς: Οι σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων βρίσκονται ...

Μάθιου Νίμιτς: Οι σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων βρίσκονται ...: "

Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε πως βλέπει τις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων σε «κρίσιμο σταυροδρόμι», λίγο πριν την επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια. Ο Νίμιτς φτάνει στα Σκόπια σήμερα, Τρίτη, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή.


«Είμαστε σε κρίσιμο σημαντικό σταυροδρόμι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η διεθνής διάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική. Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και δημιουργητικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτή την επίσκεψη», δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ.Νίμιτς.


Επισημαίνει, επίσης, την επιρροή του Έλληνα πρωθυπουργού με τις πρωτοβουλίες του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.


«Αυτή η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγάγει το ζήτημα της ονομασίας στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής της ατζέντας. Από την αρχή έδωσε σημασία στο θέμα και μου έδωσε να καταλάβω ότι το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Επίσης ο πρωθυπουργός έχει προσωπική επιρροή πέρα από το θέμα και στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ως μέλος της ΕΕ με την 'Αντζέντα 2014' και τις πρωτοβουλίες του για τις διμερείς συναντήσεις», τόνισε ο Μάθιου Νίμιτς.


Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο κ.Νίμιτς κομίζει στις δύο πρωτεύουσες δέσμη ιδεών με στοιχεία που είχαν συζητηθεί από τις δύο πλευρές και σε παλαιότερες προτάσεις του.

"



(Via Πολιτική.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου