Σελίδες

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: Λέει «ναι» στο αίτημα Γκρούεφσκι για ...

Γ.Παπανδρέου: Λέει «ναι» στο αίτημα Γκρούεφσκι για ...: "

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε, ναι, υπό προϋποθέσεις, στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι να συναντηθούν -ακόμα και στα Σκόπια- για να συζητήσουν το θέμα της ονομασίας.


Σύμφωνα με τα Νέα, στην επιστολή, που επιδόθηκε την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως μια τέτοια συνάντηση πρέπει να είναι «καλά προετοιμασμένη».


Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, όπως ο τόπος στον οποίο θα μπορούσε να γίνει μια νέα συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό (σ.σ. η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί στις Πρέσπες, κατόπιν πρόσκλησης του Γιώργου Παπανδρέου), ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάνει εκτεταμένη αναφορά στην «ατζέντα 2014», την πρωτοβουλία δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2014.


Πάντως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση που είχε χθες στα Σκόπια ο Ν. Γκρούεφσκι με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - ΠΓΔΜ, υποστήριξε ότι η επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου έχει μείνει αναπάντητη.


Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν τηρεί εποικοδομητική στάση στο ζήτημα της ονομασίας.

"



(Via Πολιτική.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου