Σελίδες

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΟΣ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης ...

ΛΑΟΣ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης ...:

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να προτείνει μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων, στη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 και όχι έναν Πάγκαλο».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι «όποτε η χώρα μας ήρθε σε επαφή με τη Γερμανία, βγήκε ζημιωμένη», αναφέροντας την περίοδο του Όθωνα και της βαυαροκρατίας και την κατοχή.

«Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε» είπε.

Εκτίμησε δε, ότι δέχεται πόλεμο το ευρώ από το δολάριο και ότι «η χώρα μας είναι το θύμα του πολέμου», ενώ πρότεινε να καλέσει η κυβέρνηση τις μεγάλες εταιρείες και να επιμηκύνει για πέντε έτη τις συμβάσεις στα δημόσια έργα.

Μπήκαμε στην ΕΕ ως ισότιμα μέλη και σήμερα είμαστε αποικία, συνέχισε, ενώ για την αντιμετώπιση της κρίσης είπε ότι αν η Ελλάδα έχει να επιλέξει μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι προτιμότερο: «αντί για τρία χαλινάρια, προτιμώ ένα».

Αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι «πατούν στο έλλειμμα και το χρέος για να μας επιτεθούν. Όμως, το έλλειμμα άλλων χωρών είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας, ενώ το χρέος είναι λιγότερο από ό,τι είναι στις μισές χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι μια χώρα «δεν πέφτει, όταν έχει έλλειμμα και χρέος, αλλά όταν δεν έχει παραγωγή. Το οποιοδήποτε άνοιγμα καλύπτεται αν υπάρχει δουλειά και εμείς δεν έχουμε παραγωγή, ούτε ανάπτυξη. Η επιβίωση της χώρας την προσεχή μακρά περίοδο, θα είναι ο δανεισμός».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ακόμη ότι στις 16 Μαρτίου θα κοπεί ο 14ος μισθός, επειδή έχει επιβληθεί και ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται μόνο για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Πρότεινε, αντί μείωσης μισθών, να αυξηθεί για δύο χρόνια κατά μία ώρα το ωράριο εργασίας και να μην μειωθούν οι απολαβές, ενώ εξέφρασε φόβους «να μην 'πέσει' τράπεζα, καθώς τότε δύσκολα θα σταματήσει το ντόμινο».

Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών και πρότεινε να θεσπιστούν κίνητρα για να έρθουν χρήματα από το εξωτερικό, όπως η απαλλαγή από φόρο επιτοκίων για τρία έως πέντε χρόνια.

Συμφώνησε με την επιμήκυνση, κατά 2-3 χρόνια, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τη στιγμή που το προσδόκιμο όριο ζωής αυξήθηκε κατά δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκαν τα όρια για τη σύνταξη, αρκεί «τα τέσσερα τελευταία χρόνια να δουλεύει ο εργαζόμενος τέσσερις ημέρες και όχι πέντε».

Πρότεινε, επίσης, την εναρμόνιση των τιμών των πολυεθνικών εταιρείων στην Ελλάδα με αυτές της Ευρώπης, τη δημιουργία «Τειρεσία Κερδοσκόπων» και την τιμή μαρκέ σε είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, πρότεινε ομογενειακό δάνειο, μέσω ομολόγου, το οποίο να απευθύνεται στους Έλληνες της Διασποράς.

Αναφέρθηκε στους λαθρομετανάστες, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα χάνει 10 δισ. το χρόνο από τα εμβάσματα, που στέλνουν στις χώρες τους και πρόσθεσε «να τα στέλνουν, αρκεί να είναι ενήμεροι φορολογικά και ασφαλιστικά».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε «λάθος του πρωθυπουργού» το ταξίδι στη Ρωσία, λέγοντας ότι «η Ρωσία ήταν μια όαση, που χάθηκε εξαιτίας της ΝΔ. Η Μόσχα σήμερα, απέκτησε ερωμένη, που λέγεται Αγκυρα»

Διευκρίνισε ότι στηρίζει τη χώρα και όχι την κυβέρνηση. «Ο Καρατζαφέρης είναι δεκανίκι της Ελλάδας και όχι του ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ του 2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου