Σελίδες

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Υπόθεση Siemens: Σε κλίμα έντασης η εξέταση του Π. Βουρλούμη

Υπόθεση Siemens: Σε κλίμα έντασης η εξέταση του Π. Βουρλούμη: Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κατάθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβοούλου του ΟΤΕ [OTEr.AT] Παναγή Βουρλούμη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, ο κ. Βουρλούμης δεν ήταν διαφωτιστικός σε κρίσιμα ζητήματα, αφού είτε δεν απαντούσε, είτε δήλωνε άγνοια, είτε παρέπεμπε στο νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, επί ημερών του μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό η εξάρτηση του ΟΤΕ από τις προμηθεύτριες Siemens και Intrakom, δεν έδωσε, όμως, στοιχεία για την εμπλοκή της Nokia που εκπροσωπεί συμφέροντα και της Siemens.

Εν τω μεταξύ, κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, στην αγωγή που έχει καταθέσει στη γερμανική δικαιοσύνη το Μάρτιο του 2008 για τα όσα κατέθεσε ο Ριχ. Σίκατσεκ περί 57 υπαλλήλων του ΟΤΕ που δωροδοκήθηκαν, ζητώντας να γνωστοποιηθούν τα ονόματα αυτά.

Γνωστοποίησε επίσης παράσταση πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ στα ελληνικά δικαστήρια.

Κατά τον κ. Βουρλούμη, η κατάσταση που συνάντησε αναλαμβάνοντας το 2004 τον ΟΤΕ ήταν «υφιστάμενοι να εκβιάζουν προϊσταμένους», αλλά απέφυγε να καταφερθεί κατά προκατόχων του. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ θα επανέλθει σε νέα εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα.

Αποφασίστηκε δε και θα κληθεί μεθαύριο ενώπιον της επιτροπής ο κ. Ζαγοριανός και την Πέμπτη ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Siemens, πριν αναλάβει ο κ. Ζαγοριανός, ενώ θα ακολουθήσει και η κλήση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου