Σελίδες

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έκδοση δεκαετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο

Έκδοση δεκαετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο: "

Στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου προχωρεί το Ελληνικό Δημόσιο, μετά το θετικό αντίκτυπο που είχε στις αγορές η ανακοίνωση του πακέτου σκληρών μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος.
Όπως έγινε γνωστό, το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και διαχειριστές είναι οι Barclays, HSBC, Nomura, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος η κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου, οι οποίες το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ.
Μετά την ανακοίνωση της έκδοσης η διαφορά των αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων (spread) ανήλθε στις 296 μονάδες, έναντι 286 ποσοστιαίες μονάδες την Τετάρτη.
Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου θα είναι αρκετά αυξημένο, καθώς με βάση την τωρινή εικόνα της αγοράς η εκτιμώμενη απόδοση θα διαμορφωθεί στο 6,4% με 6,45%. Πάντως, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έκρινε ότι οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς την Τετάρτη για τον χρόνο έκδοσης του ομολόγου είχε δηλώσει πως οι δανειακές ανάγκες δεν είναι άμεσες. «Δεν έχουμε λόγο να δανεισθούμε αύριο, τη Δευτέρα ή την Τρίτη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

(Via Το Πρώτο Θέμα - Οικονομία - Επ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου