Σελίδες

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Morgan Stanley: Δε χρειάζεται βοήθεια η Ελλάδα

Morgan Stanley: Δε χρειάζεται βοήθεια η Ελλάδα: "

Την εκτίμησή ότι η Ελλάδα θα βγει μόνη της από την κρίση χωρίς να χρειασθεί να προσφύγει για βοήθεια στην Ε. Ε. ή για δάνεια στο ΔΝΤ εξέφρασαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε τηλεδιάσκεψη για την ελληνική οικονομία.
Οι αναλυτές της τράπεζας ανέφεραν ότι το μείγμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί η κυβέρνηση απαιτεί μεν χρόνο για να αποδώσει, κρίνεται, όμως, ικανό να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Ως εκ τούτου οι αναλυτές της Morgan Stanley θεωρούν απίθανα τα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ε. Ε ή διάσπαση της Ευρωζώνης και προσφυγής στο ΔΝΤ και ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Απίθανο θεωρείται και το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής βοήθειας καθώς σύμφωνα με την Morgan είναι σαφές από την ευρωπαϊκή πλευρά ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Για τις ελληνικές τράπεζες οι αναλυτές του ξένου οίκου εκτιμούν ότι παρά το γεγονός ότι ήταν και είναι καλύτερα κεφαλαιοποιημένες από τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες και με χαμηλή σχετικά μόχλευση πληρώνουν το κόστος της εκτόξευσης των spreads στα ελληνικά ομόλογα λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για το πόσο ακριβαίνει το κόστος χρηματοδότησής τους.

"



(Via Το Πρώτο Θέμα - Οικονομία - Επ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου