Σελίδες

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Κατά 92% μειώθηκαν τα κέρδη της Ericsson

Κατά 92% μειώθηκαν τα κέρδη της Ericsson: "

Η Ericsson, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ασύρματων δικτύων στον κόσμο, ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της κατά 92%, για το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας των χαμηλότερων εταιρικών δαπανών για δίκτυα.


Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 314 εκατ. κορόνες (43,3 εκατ. δολάρια) από 3,89 δισ. κορόνες ένα χρόνο νωρίτερα – χαμηλότερα από τα 2,5 δισ. κορόνες που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 13% στα 58,3 δισ. κορόνες, έναντι προβλέψεων για 59 δισ. κορόνες.


«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2009, οι πωλήσεις δικτύων επηρεάστηκαν από τις μειωμένες δαπάνες των διαχειριστών σε μια σειρά αγορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson Χανς Βέστμπεργκ.


Κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει επιπλέον 1.500 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει από τις αρχές του 2009.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2010, θα οδηγήσει συνολικά στην κατάργηση 6.500 θέσεων εργασίας και όχι 5.000 θέσεων όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.


Η Ericsson επιχειρεί να διευρύνει τις υπηρεσίες της τη στιγμή που τα έσοδα στη μονάδα εξοπλισμού δικτύων υποχωρούν εξαιτίας των χαμηλότερων εταιρικών δαπανών και του έντονου ανταγωνισμού με φθηνότερες κινεζικές επιχειρήσεις.


Πέρυσι, υπέγραψε επταετές συμβόλαιο για τη διαχείριση των δικτύων της Sprint Nextel καθώς και πενταετή συμφωνία διαχείρισης με τη Zain στη Νιγηρία.

"



(Via Διεθνή.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου