Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ: Θέτουν επίκαιρες ερωτήσεις προς τον ...

ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ: Θέτουν επίκαιρες ερωτήσεις προς τον ...: "

Ερωτήσεις με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα το ζήτημα με τις επαφές του Βούλγαρου πρωθυπουργού στα σύνορα με την Ελλάδα, τον εμπρησμό συναγωγής στα Χανιά, αλλά και τον δανεισμό της Ελλάδας, θέτουν το ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα τον διπλό εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα των ΗΠΑ κατήγγειλαν την Ελλάδα για αντισημιτισμό προέκυψε στη συνέχεια ότι πρόκειται για έργο δύο Αμερικανών που υπηρετούν στη βάση της Σούδας, δύο Βρετανών που υπηρετούν, κατά πληροφορίες, ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ και ενός Έλληνα που σχετίζεται με την τροφοδοσία της βάσης.


Ερωτά ο κ. Καρατζαφέρης τον πρωθυπουργό, αν εκτιμά ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός προσώπων που έδρασαν αυτοβούλως, ή για συμβάν που σχετίζεται με έξωθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα στα μέτωπα της οικονομίας και της διπλωματίας.


Ερωτάται ακόμη ο πρωθυπουργός τι προτίθεται να κάνει με τους φερόμενους ως δράστες και την απαράδεκτη δυσφήμηση της χώρας μας.


Εξάλλου ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε και απλή ερώτηση στον πρωθυπουργό αναφορικά με τη συνάντηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών.


Ερωτά πώς επιτρέπεται η επέμβαση ξένου ηγέτη σε ένα ελληνικό ζήτημα, και αν αναλογίζεται ο πρωθυπουργός τη ζημιά στο διεθνές γόητρο της χώρας.


Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το δανεισμό της χώρας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Αναφέρει ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Δημόσιο δανείστηκε με αστρονομικά επιτόκια. Παρά την οικονομική κρίση, ελληνικές και ξένες τράπεζες, πρόσφεραν 25 δισ. ευρώ για να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού κράτους, με επιτόκιο 6,22% και πενταετή διάρκεια.


Ερωτά τον πρωθυπουργό, γιατί δεν διεκδίκησε η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΕ την έκδοση ευρωομολόγου, γιατί δεν προχωρά σε διαδικασία εσωτερικού δανεισμού με την έκδοση των λεγόμενων λαϊκών ομολόγων και τέλος, γιατί δεν υλοποιεί την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη ενός δημόσιου πυλώνα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο θα προστατεύει του πολίτες της χώρας και θα στηρίζει την πραγματική οικονομία.

"



(Via Πολιτική.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου