Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΧΑ: ανοδική απόπειρα από υποτιμημένα εδάφη

Μέχρι την Πέμπτη ο ΓΔ είχε καταγράψει ένα πτωτικό σερί 7 διαδοχικών συνεδριάσεων, που ήταν το μεγαλύτερο από το κραχ του Νοεμβρίου του 2008 και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του. Ταυτόχρονα, είχε βρεθεί σε, στατιστικά, ακραία υποτιμημένα επίπεδα, με τον ΕΚΤΑ 600 να μετρά αρνητική παρέμβαση στον υψηλότερο βαθμό από τις αρχές Ιουνίου, όταν ο ΓΔ έκλεισε σε χαμηλό 12 ετών. Επιπλέον, τόσο ο ΓΔ όσο και μία σειρά δεικτοβαρών μετοχών βρέθηκαν κοντά στο 100% των στηρίξεων από τα πρόσφατα χαμηλά τους.

Ο συνδυασμός των παραπάνω θα ήταν αρκετός, σε κάποια άλλη φάση, να προκαλέσει μία ανοδική αντίδραση μεγάλου μεγέθους, με τους επενδυτές να νιώθουν άνετα να αναλάβουν το βραχυπρόθεσμο ρίσκο αγοραστικών θέσεων. Ωστόσο, την Πέμπτη, με τις διεθνείς αγορές να κατακτούν νέα ετήσια χαμηλά και τη χρηματιστηριακή αστάθεια να αυξάνεται σε πολύμηνα υψηλά, ο ΓΔ αρκέστηκε σε μία άνοδο της τάξης του 1,25%.

Η μηχανική ανάλυση από το 3F2010, έχει βαθμολογήσει αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ από τις 23/06 και για 7 διαδοχικές συνεδριάσεις και παρά την αισθητή βελτίωση της βαθμολογίας μετά την άνοδο της Πέμπτης, η τρέχουσα τιμή είναι –5,18%, με το σύστημα να ‘ζητά’ κλείσιμο και παραμονή πάνω από τις 1454,27 μονάδες προκειμένου να ακυρώσει την αρνητική, βραχυπρόθεσμη, βαθμολογία.

Στην Ευρώπη, ο DAX καταγράφει απώλειες για 2η διαδοχική εβδομάδα, κάτι που έχει να συμβεί από τον Απρίλιο. Ο βραχυπρόθεσμος ΕΚΤΑ 600 πέρασε κάτω από το ακραίο αρνητικό επίπεδο 1ου βαθμού, κάτι που έχει συμβεί μόνο άλλες δύο φορές μέσα στο 2010, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει τόσο το χαμηλό του, του Ιουνίου, όσο και τον ΚΜΟ 200 ημερών του ως στήριξη, έχοντας βαθμολογηθεί αρνητικά από το 3F2010 για 7 διαδοχικές συνεδριάσεις, με το σύστημα να ‘θέλει’ κλείσιμο πάνω από τις 6035 μονάδες (+3,05% από την τιμή κλεισίματος) προκειμένου να ακυρώσει τη βραχυπρόθεσμη αρνητική βαθμολογία.


Στη χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας υπήρξε περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών των CDS, τα οποία υποχώρησαν στις 904 μονάδες, με την πιθανότητα πτώχευσης της χώρας να υπολογίζεται με βάση αυτά στο 52,36%.


Στις ΗΠΑ, μέχρι αργά το βράδυ οι βασικοί δείκτες κατρακυλούσαν σε νέα ετήσια χαμηλά επίπεδα τιμών, περνώντας σε, στατιστικά, ακραία βραχυπρόθεσμα υποτιμημένα εδάφη, ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης καταγράφονταν μία προσπάθεια για την κάλυψη τμήματος των απωλειών.


ΕΚΤΑ με στοιχεία από το 3FVIP.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου