Σελίδες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Φλαμανδικό κόμμα ζητεί τη διάλυση του Βελγίου

Την άμεση διάλυση του Βελγίου ζητεί, εν μέσω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης, το φλαμανδικό ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang.
Την ώρα που οξύνεται ολοένα και περισσότερο η γλωσσική διαμάχη μεταξύ των γαλλόφωνων Βαλλόνων και των Ολλανδόφωνων Φλαμανδών, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου κόμματος δηλώνει ότι "η βαθιά πολιτική κρίση στην οποία έχει καταβυθιστεί το Βέλγιο αποδεικνύει κατάφορα πως το βελγικό μοντέλο υπήρξε αποτυχημένο".
Την ίδια ώρα, η συγκεκριμένη παράταξη κατέθεσε πρόταση σχεδίου νόμου στο τοπικό φλαμανδικό Κοινοβούλιο ώστε να "προετοιμασθεί άμεσα η διάλυση του βελγικού βασιλείου. "Η ασθένειά μας ονομάζεται Βέλγιο και η μόνη θεραπεία είναι η ανεξαρτησία της Φλάνδρας", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Vlaams Belang.
Στο νομοσχέδιο που κατετέθη προβλέπεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίησή της, η Φλάνδρα, θα "εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της ως διάδοχος του βελγικού κράτους και θα παραμείνει εταίρος στην ευρωπαϊκή και βορειοατλαντική συνεργασία», τόνισε ο ίδιος.
Το συγκεκριμένο κόμμα έχει στο πρόσφατο παρελθόν καταδικασθεί για ρατσισμό, ενώ προεκλογικά είχε αναγάγει την ανεξαρτητοποίηση της Φλάνδρας σε κεντρικό του σύνθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου